HEERLIJK WONEN IN

Groen Ede

Wonen op een plek waar de Veluwe altijd dichtbij is? Dat nodigt uit om er lekker op uit te trekken. Weer of geen weer, even een frisse neus halen. Wandel of fiets door het Nationale Park De Hoge Veluwe, dwaal over de heide, laat de kids hutten bouwen in het bos en staar over het water terwijl je een hengeltje uitgooit. Ook leuk: Nationaal Park de Veluwezoom. Je raakt nooit uitgekeken; er is van alles te doen. Eten, een kasteel bezoeken en bij Loenen vind je de hoogste watervallen van Nederland.

Handig Ede

Een dokter in de buurt, winkels en scholen om de hoek, goed openbaar vervoer. Het zijn van die dingen die niet echt sexy zijn om over te vertellen. Toch maakt de aanwezigheid van goede voorzieningen het leven makkelijker en dus fijner. In Ede en Op Enka zit je goed. De trein stopt letterlijk om de hoek en met een paar minuten lopen ben jij bij de winkels en scholen. Of je fietst in 10 minuten naar hartje Ede.

Sportief Ede

Ede is ook een sportieve gemeente. Verhoudingsgewijs zijn hier veel sportscholen en verenigingen. Misschien woon je hier al en tennis je bij de Edese Tennisclub of ga je wekelijks de strijd aan met jezelf bij Squash Ede. Maar ben je ‘new in town’, dan is het goed om te weten dat je hier voor alles terecht kunt. Of je nu van fitness, voetbal, hockey, paardrijden of turnen houdt, in Ede kan het! Ga zwemmen bij Tesqua Health & Racketcentre of waag je aan een sportieve work-out in de fitnessruimte en ontspan vervolgens in het Turks Stoombad. En voor een dagje uitdagende buitenfun is Simia ‘the place to be’. Hier kun je aap zijn in het klimbos, boogschieten, paintballen en nog veel meer.

Leuk Ede

Ede is een leuke stad met allerlei winkels. Kleine boetiekjes en landelijk bekende winkelketens wisselen elkaar af. Natuurlijk heeft het centrum ook gezellige horecagelegenheden en in de zomer zitten de terrassen vol. Ga lekker uit eten, bezoek een museum of woon een voorstelling bij. Of… volg een cursus en bezoek een voorstelling bij Cultura, hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede. Ook de bibliotheek vind je hier. Pak je graag een filmpje? Vanaf Op Enka fiets je in 10 minuten naar Pathé Ede.