OP ENKA

Op Enka Leeft

Op Enka moest een buurt worden die zich op allerlei vlakken onderscheidt. De lat lag hoog en ons doel was ambitieus. Als we nu rondlopen zijn we trots. Dit is precies wat we voor ogen hadden. De wijk leeft al! Grote delen zijn bewoond en overal zie je kinderen buitenspelen. En wist je al dat er een DLC-restaurant komt in het voormalig EHBO-gebouw? DLC staat voor Daily Local Cooking, een leuke plek waar je je welkom voelt, waar het draait om de mensen en het lekker eten is. Je kunt het zien als een soort dorpshuis in een nieuw gebied. Wat een aanwinst.

Oud en nieuw fuseren

In Op Enka zijn nieuwbouwwoningen en industriƫle gebouwen gemixt en dat zorgt voor een aantrekkelijk dynamiek. De nieuwbouwhuizen zijn er in allerlei maten, prijsklassen en soorten. Voor elk wat wils dus. Ninox voegt weer een nieuwe smaak toe. Diverse monumentale gebouwen hebben na grondige renovatie een nieuwe functie gekregen. Er wordt gewoond, gewerkt en gespeeld en dat geeft de wijk karakter. Verhage van Grootheest makelaars heeft zich gevestigd in de oude Lestoren en De Fietser - met showroom en testbaan - zit in de westhal van de voormalige Enka-fabriek in Ede

"
De lat lag hoog en ons doel was ambitieus.

Dit moet je zien

Kwaliteit en variatie zijn de sleutelwoorden bij de ontwikkeling van Op Enka. Over elk detail is nagedacht. Niet alleen bij het ontwerp van de woningen, ook bij de opzet van de wijk. Wat we hiermee bedoelen? De brede (achter)paden bijvoorbeeld. Maar ook de details zoals de keuze voor bestrating, de verlichting of de mooie hofjes en doorkijkjes. Ben je al eens gaan kijken? Dan begrijp je nog beter wat we bedoelen.

Nieuwe fietsbrug

Overal is Op Enka verbonden met de natuur rondom het plan. En met de nieuwe fietsbrug wordt die verbinding nog beter. Je fietst of loopt straks zo het prachtige natuurgebied met heide en bos in. Lekker mountainbiken, wandelen met de hond, een rondje hardlopen of een middagje ravotten met de kids. Je zult het maar in je 'achtertuin' kunnen doen.

"
ALS WE NU RONDLOPEN
ZIJN WE TROTS!